WEBMARKNAD

Kreativa Feministers

Skapar du och vill nå ut?

Vi vill visa upp din konst!
Du får en egen sida på vår webmarknad där du kan berätta mer om dig själv och ditt skapande!

Dessutom ser vi till att berätta om den på våra sociala medier.

Kreativa Feminister

En plattform för kreatörer i såväl Uppsala som resten av Sverige. När du blir medlem i Kreativa Feminister kan du ansöka om att få din konst fotograferad och marknadsförd mot en gåva på 100 kronor.

Köp feministisk konst

Genom vår webmarknad får du möjlighet att titta på fantastisk konst och hantverk, läsa mer om produkterna och lära känna konstnären bakom. Dessutom kan du kontakta konstnären och beställa från denne!

Kreativa Feminister är en unik feministisk kulturförening som hjälper dig att synas

VILKA ÄR VI?

Vår webmarknad är ett sätt för oss att ge plats åt våra medlemmars konst och hantverk. Vi vill visa på den kreativa feministiska kraft som finns i vår stad, främja kvinnor och transpersoners företagande och försörjning samt skapa möjlighet för kreatörer att nätverka. Feministiskt skapande är hetare än någonsin, hur ska vi annars tolka att vår första julmarknad lockade över 1600 besökare? 

VAD ÄR VÅR VISION?

Ambitionen är att webmarknaden ska vara den självklara platsen att surfa in på då du vill köpa en present till dig själv eller någon annan, när du behöver något till hemmet eller när du helt enkelt vill upptäcka ny konst! 

Ingen av Kreativa Feministers verksamheter är vinstdrivande och alla jobbar ideellt. Allt eventuellt överskott går tillbaka till föreningen så att vi i framtiden kan göra ännu fler marknader, cirklar, utställningar och workshops.

HANDLA

ETT LiteT SMAKPROV & INSPIRATION vad som finns

Din konst fotograferad och marknadsförd på vår feministiska plattform

Ställ ut hos oss!

En förmån för våra medlemmar som skänker minst 100 kronor till föreningen är ansöka om att få sin konst och sitt hantverk fotograferat och visat på vår webmarknad!

Du behåller all vinst!

Kreativa Feminister begär ingen provision av din vinst.

Fler produkter?

Vill du fotografera fler produkter under året, till exempel om du skapat nya produkter, får du ge ett bidrag på ytterligare 50 kronor till föreningen. Du så får du såklart även stötta oss genom större gåvor. Det hjälper oss supermycket!

Vi marknadsför, du säljer.

Vi hjälper dig att synas med snygga bilder och en egen sida, men det är du som säljare som sköter och har ansvar för all kontakt med köparen. Kreativa Feminister står alltså utanför själva köpeavtalet. Det avtalet är istället mellan den enskilde kreatören och köparen. Därför kan vi inte hållas ansvariga eller svara på frågor om frakt, betalning, leverans och så vidare.

Vem får ställa ut?

Alla som är feminister och som inte är cis-män är välkomna att ansöka. Din konst behöver inte vara feministisk men du ska dela Kreativa Feministers värdegrund och vara medlem.

Det går bra att skänka din gåva först efter att du fått klartecken att få din konst publicerad.

Professionell fotografering

Fotografering av högst 10 produkter med systemkamera och softboxar mot ljus bakgrund, samt redigering av bilderna i Adobe Photoshop.

Du får fri tillgång till de foton som tas av dina produkter mot att du anger vem som tagit bilden och länkar till föreningens hemsida eller sociala medier. Du får alltså en produktfotografering inkluderat efterbehandling till en nära på obefintlig kostnad!

Hur går urvalet till?

Föreningens styrelse gör en kvalitetsbedömning av dina produkter, baserat på de bilder du skickar in.

Vår ambition är att webmarknaden ska visa en konstnärlig bredd och genomgående kvalitet. Vi kontaktar dig så snart vi kommit fram till ett beslut!

Vi marknadsför dig

Föreningen skriver en presentation till dig och dina produkter efter de uppgifter vi fått från dig. Innan vi lägger upp den får du möjlighet att titta på och godkänna den. Om du vill så kan du själv författa din text men i då måste den först godkännas av föreningen.

Efter att gåvan kommit in får du en plats på marknaden under ett år. Vi kommer också marknadsföra dig i våra sociala kanaler vid två tillfällen under året.