Ansök

ANSÖK

Kreativa Feministers
WEBMARKNAD

Din konst fotograferad och marknadsförd på vår feministiska plattform

Hem » Ansök

Ställ ut hos oss!

En förmån för våra medlemmar som skänker minst 100 kronor till föreningen är att få ansöka om att få sin konst och sitt hantverk fotograferat och visat på vår webmarknad!

Du behåller all vinst!

Kreativa Feminister begär ingen provision av din vinst.

Fler produkter?

Vill du fotografera fler produkter under året, till exempel om du skapat nya produkter, får du ge ett bidrag på ytterligare 50 kronor till föreningen. Du så får du såklart även stötta oss genom större gåvor. Det hjälper oss supermycket!

Vi marknadsför, du säljer.

Vi hjälper dig att synas med snygga bilder och en egen sida, men det är du som säljare som sköter och har ansvar för all kontakt med köparen. Kreativa Feminister står alltså utanför själva köpeavtalet. Det avtalet är istället mellan den enskilde kreatören och köparen. Därför kan vi inte hållas ansvariga eller svara på frågor om frakt, betalning, leverans och så vidare.

Vem får ställa ut?

Alla som är feminister och som inte är cis-män är välkomna att ansöka. Din konst behöver inte vara feministisk men du ska dela Kreativa Feministers värdegrund och vara medlem.

Det går bra att skänka din gåva först efter att du fått klartecken att få din konst publicerad.

Läs mer

Professionell fotografering

Fotografering av högst 10 produkter med systemkamera och softboxar mot ljus bakgrund, samt redigering av bilderna i Adobe Photoshop.

Du får fri tillgång till de foton som tas av dina produkter mot att du anger vem som tagit bilden och länkar till föreningens hemsida eller sociala medier. Du får alltså en produktfotografering inkluderat efterbehandling till en nära på obefintlig kostnad!

Läs mer

Hur går urvalet till?

Föreningens styrelse gör en kvalitetsbedömning av dina produkter, baserat på de bilder du skickar in.

Vår ambition är att webmarknaden ska visa en konstnärlig bredd och genomgående kvalitet. Vi kontaktar dig så snart vi kommit fram till ett beslut!


Läs mer

Vi marknadsför dig

Föreningen skriver en presentation till dig och dina produkter efter de uppgifter vi fått från dig. Innan vi lägger upp den får du möjlighet att titta på och godkänna den. Om du vill så kan du själv författa din text men då måste den först godkännas av föreningen.

Efter att gåvan kommit in får du en plats på marknaden under ett år. Vi kommer också marknadsföra dig i våra sociala kanaler vid två tillfällen under året.

Läs mer

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt några vanliga frågor. Om du skulle ha några frågor utöver dessa eller vill veta mer om något så är det bara att kontakta oss på marknad@kreativafeminister.se. Vi svarar så snart vi kan!

Vill du STÄLLA UT på vår WEBMARKNAD?

Jag vill ställa ut, hur gör jag?

Ansökan är öppen för alla som är feminister och definierar sig som kvinnor, ickebinära eller transpersoner. För att ansöka om att ställa ut krävs därutöver tre saker:

Behöver jag bo i Uppsala för att ansöka?

Våra aktiviteter sker i Uppsala men du behöver inte bo i Uppsala vare sig för att bli medlem i Kreativa Feminister eller för att ansöka om att få ställa ut. 

Säljer ni åt mig?

Nej, vi fotograferar och marknadsför dig. Du får en sida på vår webmarknad där köpare kan kontakta dig och sedan sköter ni själva kontakt, leverans och betalning. Kreativa Feminister står alltså utanför köpeavtalet och vi kan inte heller bidra med hjälp i tvistefrågor eller avseende eventuella skatter.

Tar ni någon provision på min vinst?

Nix!

Är jag garanterad en plats om jag ansöker?

Nej, läs mer om vårt urval här.

Hur blir jag medlem i Kreativa Feminister Uppsala? Kostar medlemskapet något, eller behöver jag vara aktiv?
Du blir medlem här. Det är gratis att bli medlem, tar bara någon minut och det kräver inte att du är aktiv.
Vad har ni för värdegrund?
 • Vi har feminismen som gemensam värdegrund.
 • Vi vill krossa patriarkatet och använder intersektionella verktyg för att analysera det.
 • Vi välkomnar människor från olika bakgrund, funktionalitet och med olika styrkor och utmaningar.
 • Vi bemöter varandra med respekt och förståelse.Vi anklagar inte varandra, vi dömer inte varandra utan vi lyssnar och försöker lära av varandra.
 • Vi skapar möten och rum för kreativitet, både i form avskapande och upplevelser.
 • Vi vill arbeta för folkbildning ur ett feministiskt perspektiv, vilket innebär att vi sprider kunskap om kvinnors insatser, liv, villkor och skapande genom historien.
 • Vi vill arbeta för folkbildning ur ett feministiskt perspektiv, vilket innebär att vi sprider kunskap om kvinnors insatser, liv, villkor och skapande genom historien.

Hur går urvalsprocessen till?

När får jag besked om jag får ställa ut?

Vi har en handläggningstid efter ansökan inkommit på 2 veckor. Det kan gå snabbare, men det beror helt på hur hög belastning vi har för tillfället. Vi återkommer till dig och lämnar en skriftlig formulering så snart vi tagit ett beslut!

Vad har ni för urvalskriterier?

Vi har en jury bestående av ett udda antal medlemmar med skilda bakgrunder som tillsammans bestämmer vilka som ska få plats. På så vis säkerställs att olika perspektiv på konst och hantverk representeras. 

Därutöver består vår urvalsprocess av följande riktlinjer:

 • Bredd - Vi vill säkerställa att föreningen representerar olika typer av hantverk och konst. Därmed ser vi gärna att ansökningar från alla från smyckesdesigners till keramiker.
 • Talang – Talang är givetvis subjektivt och svårt att definiera. Vi ser det som att den som äger talang har bättre förutsättningar än de flesta andra att skapa intressant och unik konst. Vi har dock olika åsikter om vad detta innebär, vilket bidrar till att fler perspektiv kommer in i bedömningen,
 • Skicklighet – Talang är inget utan skicklighet och tvärtom. Vi vill att de konstverk vi representerar inte ska kunna reproduceras utan betydande träning.
 • Originalitet - Vi strävar efter vad som med en juridisk term kallas verkshöjd. Helst bör din konst eller ditt hantverk vara unikt. Med detta menas att det bör ha en individuell särprägel som är så stor att någon annan, utan att ha sett ditt verk, rimligtvis inte skulle kunna göra ett likadant.
Motiverar ni era beslut?

Såklart! Vi skickar ett mail till dig på den e-post du angivit i formuläret där vi förklarar hur vi resonerat kring dina verk och om vi kommer att publicera dem eller inte.

Jag gör olika typer av hantverk/konst, innebär ett godkännande att ni lägger upp allt? 

Föreningen i vissa fall erbjuda dig att representera endast ett begränsat urval produkter ur din produktion. Detta kan exempelvis bero på att vi redan har en kreatör som ställt ut något som i hög grad liknar vissa delar av din konst eller ditt hantverk. Det kommer självklart att framgå av motiveringen om godkännandet bara gäller en del av din produktion.

Har ni någon deadline för ansökan?

Nejdå, vi tar emot ansökningar löpande. Om trycket blir högt kan vi komma att behöva pausa ansökningarna tillfälligt och i så fall kommer vi lägga ut info om det. 

Jag fick inte plats, kan jag överklaga beslutet?

Nej, våra beslut kan inte överklagas. Däremot kan du söka igen med nya produkter, se nedan.

Kan jag söka igen om jag fått ett nej?

Ja, det går bra att söka igen minst ett halvår efter första söktillfället med nya produkter.

Hur går fotograferingen till?

Vilken typ av fotografering är det?

Vi tar bilder åt dig med en Nikon D5100/D80, mot en vit bakgrund med två softboxar.

Var sker fotograferingen?

Fotograferingen sker i Uppsala, som huvudregel på ABF på St Persgatan 22B.

Är fotografering obligatorisk?

Som huvudregel ja, men har väldigt stora tavlor som det redan finns bra foton på så kan vi ibland göra undantag. Digital konst behöver inte fotograferas så den finns som högupplöst.

Jag har idéer om fotografering, går det ordna?

Vi gillar idéer och tar gärna emot dina förslag! Med det sagt så vill vi också ta produktbilder som följer det tema som finns på hemsidan, med jämn belysning och vit bakgrund. Har du rekvisita som du vill ha med på bilderna går det bra att ta med! Du kan få medverka på fotograferingen och hjälpa till att få bilderna så som du vill ha dem, om du vill!

Hur många bilder tar ni?

Vi avsätter så lång tid vi känner att det behövs för att få bra bilder på dina produkter!

Jag säljer väldigt mycket olika saker! Tar ni bilder på alla mina produkter?

Vi fotograferar högst 10 produkter. Sedan finns en möjlighet att fotografera fler mot en ytterligare gåva på 50 kronor.

Jag har fler produkter jag vill fotografera sedan mina saker blev fotograferade sist! Går det ordna?

Vi kan ordna en till fotosession om du skänker en gåva på 50 kronor.

Kan ni ta om bilderna om jag inte blir nöjd?

Du får jättegärna komma med idéer om fotografering innan de plåtas, men vi har inte möjlighet att ta om bilderna. Vi är noggranna med de bilder vi tar och bedömer vi att de är tillräckligt bra så lägger vi ut dem på hemsidan.

Med det sagt så gör vi självklart alltid vårt yttersta för att bilderna vi tar ska representera din konst på bästa möjliga vis!

Redigerar/efterbehandlar ni mina bilder?

Javisst, vi väljer ut de bilder vi tycker blir bäst och efterbehandlar sedan dessa i Adobe Photoshop.

Får jag använda bilderna?

Det får du absolut! Däremot vill vi att du skriver fotograf och hänvisar till Kreativa Feminister Uppsala.

Hur kommer ni marknadsföra mig?

Skriver ni min presentationstext?

Ja, om du vill. Du kan skicka en text om dig och din konst till oss så skriver vi ihop en fin introduktion till dig. Innan vi lägger upp den så har du möjlighet att komma med synpunkter så att texten blir som du vill.


Du kan också skriva en egen text. I det fallet vill vi läsa igenom och godkänna den innan den läggs upp.

Vad ska jag ha för presentationsbild?

Om du vill ha en bild på dig eller på din konst vid sidan om texten av dig är helt upp till dig att bestämma! Däremot vill vi att den ska vara av bra kvalitet, vara en bild som du eller vi har upphovsrätt på, och som speglar dig och ditt konstnärsskap.

Får jag bestämma hur min sida ska se ut?

Våra kreatörsidor följer samma grafiska profil, men vi vill gärna att du själv tycker till om innehållet innan vi lägger upp din sida

Skriver ni texter om mina produkter? 

Vi kan om du vill, men vi tar gärna så mycket info vi kan av dig så att det blir så bra som möjligt.


Till varje produkt du säljer vill vi att du berättar om produktens storlek (eller vikt) och pris.

Hur länge har jag min sida hos er?

Din sida ligger uppe i ett år.

Kommer ni att marknadsföra mig på era andra sociala medier?

Ja, det kommer vi! Vid två separata tillfällen kommer vi att berätta om dina verk med text och bild i våra sociala medier.

Behöver jag uppge mitt namn på sidan?

Du bestämmer själv om vi ska marknadsföra dig under ditt riktiga namn eller under ditt varumärkes namn.

Hem » Ansök

Ansök här!

Ansökan är just nu stängd.