Mikaela Puranen

Kreativa Feminister
Presenterar

Mikaela Puranen

Koppar & keramik

Jag heter Mikaela Puranen och är en Stockholmsbaserad keramiker. Jag har alltid skapat, i alla möjliga tekniker och material. I flera år gick jag och längtade efter att få hålla på med lera, men hade just då inte möjlighet att hålla på med keramik. 2016 anmälde jag mig äntligen till en kvällskurs i keramik och föll pladask för materialet. Det blev en kurs till direkt när den första slutat, och därefter en till och ännu en. Jag fick ändå inte nog, jag ville lära mig mer, experimentera med olika tekniker och keramiska material. Så jag sökte Vårdinge bys keramikutbildning 2017 och kom in. Efter två års heltidsstudier känner jag mig fortfarande inte klar med lera, den känslan kommer nog aldrig att infinna sig.

Det som fascinerar mig med lera är förvandlingen från mjuk, formbar lera till hård, beständig keramik som kan bevaras i tusentals år. Jag tilltalas av att skapa hållbara produkter som kan användas av flera generationer. Jag arbetar främst i stengods- och porslinlera och tycker om att göra funktionella bruksföremål. Min keramik är ofta inspirerad av mitt andra stora intresse, naturen. Jag har en master i marinbiologi och det speglas i många av mina verk. Andra saker som påverkar mig i mitt skapande är feminism och kvinnohistoria, personliga upplevelser samt en lekfullhet och omsorg som jag hoppas avspeglas i föremålen.
Hem » Handla » Mikaela Puranen
Nedan ser du vad Mikaela Puranen har till salu just nu. Om du hittar något, eller flera saker, som du gillar så kan du beställa av henne genom att använda dig av formuläret nedan. 

Mikaela kontaktar dig sedan så snart som möjligt och så löser ni själva betalningen och leveransen.

Kreativa Feminister Uppsala marknadsför kreatörer men tar ingen provision eller extra avgift varken för köpare eller säljare vid försäljning. Webmarknaden fungerar som en plattform för kreatörer att visa upp sin konst, men Kreativa Feminister Uppsala står utanför själva köpeavtalet. Det betyder att det avtal som sluts vid köp blir mellan dig och säljaren. Du ska därför vända dig direkt till säljaren om du har några frågor.

Petrolblå feministkopp

Stengodslera, 9 x 7 cm, 250 ml
250 kronor (+ ev frakt 125 kr
)
Petrolblå feministkopp i stengodslera. Feministkopparna är kavlade och stämplade med en venussymbol med näve i mitten. Stämpeln har jag gjort själv genom att karva i lera. Tål maskindisk och mikrovågsugn.

Vit feministkopp

Stengodslera, 9 x 7 cm, 250 ml
250 kronor (+ ev frakt 125 kr
)
Vit feministkopp i stengodslera. Feministkopparna är kavlade och stämplade med en venussymbol med näve i mitten. Stämpeln har jag gjort själv genom att karva i lera. Tål maskindisk och mikrovågsugn.

Grön feministkopp

Stengodslera, 9 x 7 cm, 250 ml
250 kronor (+ ev frakt 125 kr
)
Grön feministkopp i stengodslera. Feministkopparna är kavlade och stämplade med en venussymbol med näve i mitten. Stämpeln har jag gjort själv genom att karva i lera. Tål maskindisk och mikrovågsugn.

Blå feministkopp

Stengodslera, 9 x 7 cm, 250 ml
250 kronor (+ ev frakt 125 kr
)
Blå feministkopp i stengodslera. Feministkopparna är kavlade och stämplade med en venussymbol med näve i mitten. Stämpeln har jag gjort själv genom att karva i lera. Tål maskindisk och mikrovågsugn.

Övrigt sortiment

De koppar som finns här på sidan är ett urval av Mikaelas sortiment. För att titta på hela sortimentet kan du gå in på Mikaelas webshop

Hem » Handla » Mikaela Puranen

Beställ av Mikaela


Skriv ett meddelande här så kontaktar Mikaela dig på den mail du angivit.