Mynningen

Kreativa Feminister
Presenterar

Mynningen

Feministisk skulptur

Kvinnor har genom årtusenden skammats och plågats för sina underliv. Idag är patriarkatet försvagat men samtidigt pilligare än någonsin. Kvinnor oroar sig in i minsta detalj, för allt från lukt till utseende. Intimkirurgi blir allt vanligare trots att det förstör / försämrar kvinnors orgasm. Porrens ideal förstör kvinnors liv och ändå tillåts plastikkirurger utföra dessa ”estetiska åtgärder”. 

Jag är yrkesverksam inom vården och ser på nära håll konsekvenserna av vanföreställningar kring hur underliv ska och inte ska lukta och se ut. Kvinnors underlivshälsa och sexuella njutning har lägsta prioritet vilket speglas inte minst i förlossningsvården. 

Allt hör ihop. Det förs ett krig mot kvinnan och hennes kropp är ett slagfält. Jag vill att min konst ska vara en motståndshandling mot det. Sedan tycker jag att själva formen helt enkelt är vacker, ömsom hotfull, sårbar, signalerar både makt och utsatthet. Sedermera blir jag lugn och glad av att skapa. Att tusen genus A-studenter lagt upp liknande grejer på bloggar typ 2014 rör mig inte i ryggen – tvärtom! 

Mynningen är ett projekt som skapas i dialog med de senaste årens feministiska internetkonst. Jag utforskar gränserna för vad konst är och hur kulturell klass spelar in i estetiska val. Vem är en konstnär? Vad innebär det att vara konstnär? Är all politisk konst dålig och banal? Devalveras konstens värde genom den ständiga frågan : ”Har du prints?”. Eller kan internetkonsten fungera som en inkörsport till tyngre droger och skapa ett mer demokratiskt konstklimat för både konstnär och konstpublik? Jag vet inte, men vill gärna samtala om saken! Mina reflektioner kring detta kan köpas i form av skulpturer och ljuslyktor. I framtiden hoppas jag att jag får modet att måla och rita också! 

Mvh/Mynningen

Hem » Handla » Mynningen

Nedan ser du vad Mynningen har till salu just nu. Om du hittar något, eller flera saker, som du gillar så kan du beställa av henne genom att använda dig av formuläret nedan. 

Mynningen kontaktar dig sedan så snart som möjligt, räknar ihop eventuell frakt och så gör ni själva upp om betalning och leverans.

Kreativa Feminister Uppsala marknadsför kreatörer men tar ingen provision eller extra avgift varken för köpare eller säljare vid försäljning. Webmarknaden fungerar som en plattform för kreatörer att visa upp sin konst, men Kreativa Feminister Uppsala står utanför själva köpeavtalet. Det betyder att det avtal som sluts vid köp blir mellan dig och säljaren. Du ska därför vända dig direkt till säljaren om du har några frågor om produkter, priser, frakt eller leverans

Liten vaginaskulptur, guld

C:a 15 cm hög och 7 cm bred
100 kronor

Papperslera och akrylfärg. Guldutförande.

Liten vaginaskulptur, glitter

C:a 15 cm hög och 7 cm bred
100 kr


Papperslera och akrylfärg. Utförande lila/mörkgrön med glitter.

Stor vaginaskulptur till vägg

C:a 40 cm hög, 20-25 cm bred
400 kr

Stor skulptur att hänga på väggen, på bild i lila/mörkgrön med glitter.
Papperslera och akrylfärg samt lackering.
Finns i guld- eller glitterutförande. Hänge baktill.

Andra produkter

Mynningen tar beställningar.
Du kan, om så önskas, själv välja färg på skulpturerna.

Små skulpturer, stående
C:a 15 cm höga och 7 cm breda. Papperslera och akrylfärg. 100 kronor.
Små skulpturer att hänga på väggen
C:a 15 cm höga och 7 cm breda. Hänge baktill. 120 kronor.
Ljuslyktor i äkta, glaserad keramik
Tål värmeljus. Höjd ca 15 cm. Bredd ca 7 – 10 cm. 300 kr.
Stora skulpturer, stående
C:a 40 cm i höjd. Bredd ca 20 -25 cm. Papperslera och akrylfärg. Lackerade. 350 kronor.
Stora skulpturer att hänga på väggen
C:a 40 cm i höjd. Bredd ca 20 -25 cm. papperslera och akrylfärg samt lackering. Hänge baktill. 400 kronor.

Hem » Handla » Mynningen

Beställ av MYNNINGEN


Skriv ett meddelande här så kontaktar Mynningen dig på den mail du angivit.